boleznim in dobremu počutju celotne populacije. glede na družbene vrednote in tudi tehnološki napredek, vendar cilji ostajajo popolnoma enaki: zmanjšati število bolezni, prezgodnje smrti, bolečine in invalidnosti, ki jih povzročajo bolezni v populaciji ”

4. Tak pomen lahko pomaga pri konceptualizaciji obrestne mere, ker poudarja preventivne vidike, ki so bistveni za javno zdravje, poleg tega pa vrednoti ukrepe, usmerjene v nadzor zgodnjih smrti in preprečljive posledice.Treba je opozoriti, da sta v sporočilu Leavella in

Clarka pomen bolezni izražen na podlaginjegova narava, intenzivnost, stopnja in vrednost

5. V Morleyjevi publikaciji je bilo ugotovljeno, da bi bila merila, ki bi opredelila glavne prednostne probleme, zagotovo: strast okolice, pojavnost, obseg in možnost nadzora6.Pri vzpostavljanju stika z Oxfordsko knjigo zdravje javnega zdravja7 poseben pomen za “vprašanje dobrega počutja” ni bil odkrit, vendar se osredotoča na to, da mora biti začetni koncept,

ki ga je treba izpolniti za uporabo katerega koli presejalnega ukrepa, preiskana težava ” bistvene težave javnega zdravja “.

Besedilo poudarja, da je treba pri ocenjevanju predlogov za presejanje upoštevati “problem smrti, trpljenja in obolevnosti, ki jo povzroča bolezen”. Po navedbah piscev je ta obremenitev značilna na dveh širokih lokacijah:

1. Učinek na posameznika glede na morebitna izgubljena leta življenja, obseg invalidnosti, nelagodje in nelagodje, stroški zdravljenja in učinek na posameznikovo sposobnost Družinski člani.

2. Vpliv na družbo – smrt, obolevnost in stroški zdravljenja za kulturo.Prav tako Daly et al. 8 poudarjajo, da pogostost težave, učinek težave v določeni meri, njen vpliv na družbo (s finančne perspektive) in ali je težava specifična zahteva za javno zdravstveno vprašanje na področju zobozdravstvenega zdravja.

Težavo lahko zaščitimo zdravje ali če je na voljo učinkovito zdravljenje

Poleg tega je vredno razložiti kot izvedljiv standard, da določite vprašanje svojega zdravstvenega in zdravstvenega stanja glede njegove epidemije.

  • Na primer, aviarna gripa, čeprav je v času nastanka tega sporočila dejansko prišla do le peščice ljudi,
  • jo je treba obravnavati kot javno zdravje dobro počutje zaradi velike možnosti za razvoj.

Težavo lahko zaščitimo zdravje ali če je na voljo učinkovito zdravljenje

Pred kratkim je pretirano povečanje stroškov zdravstvenega varstva dejansko oglaševalo študije zdravstvene ekonomije, katerih cilj je bil opredeliti naložbe in upravičiti omejeno vlaganje, kadar se soočajo z neskončnimi potrebami.

Zaradi tehničnih zahtev za raziskave stroškovne učinkovitosti in stroškovne uporabnosti je bil priporočen kazalnik QALY (kakovostno prilagojena življenjska leta), ki upošteva vpliv obolevnosti na prosto življenjsko dobo bolezni9.

Še en primerljiv znak, ki se še vedno nanaša na predlog finančne institucije Globe za logično finančno naložbo omejenih virov, je DALY (življenjska leta, prilagojena invalidom), ki je prav v potencialna leta izgubljenega življenja (YPLL) vključil korak invalidnosti.

Zato prilagojena življenjska leta invalidnosti združujejo tiste, ki so se zaradi obolevnosti ali posebnih potreb izgubile zaradi zelo zgodnje smrti, kar je omogočilo izračun mednarodnega problema bolezni (GBD – Globalno breme bolezni)

10. Ne da bi se lotili kakovosti metodologija, uporabljena za takšne ocene – številni avtorji kritizirajo samovoljne spremembe zdravje in subjektivne presoje vrednot11,12 – tovrstna tehnika lahko, če jo učinkovito potrdi, doda pomen, kaj bi pravilno predstavljalo problem javnega zdravja in dobrega počutja .

Če se vrnemo k našemu zdravje prvemu iskanju

se velja vprašati, ali lahko motnje počitka, shizofrenijo ali limfno filariazo učinkovito označimo kot “težave javnega zdravja in dobrega počutja”.

Nedvomno gre za zelo pomembne težave, ki jih je treba ustrezno obravnavati v določeni meri, vendar pa njihovo postavljanje na enako zaskrbljujočo stopnjo kot država, zunanji vzroki, rak dojke in kajenje ne prispeva k učinkovitemu določanju prednosti za dobro počutje.

Čeprav je kontekst problema javnega zdravja in dobrega počutja širok in tudi danemu pogoju ni nujno, da izpolnjuje ali izpolnjuje vsa merila hkrati, je priporočljivo, da se uporaba te terminologije varuje z vrednotenjem zgoraj opisanih standardnih konceptov.

Zdravstvene težave, kot že ime pove, so tiste, ki lahko vplivajo na naše fizično ali duševno počutje, ki lahko povzročijo naše , če niso ustrezno obravnavani.

Nekateri se lahko pojavijo in bodo tudi kratek čas; in tudi drugi, skozi naše življenje.

Poleg tega niso vsi primerni za zdravljenje, vendar so vsi ali vsaj velika večina obvladljivi in ​​tudi zdravljivi.To področje je bilo ustvarjeno, da bi zagotovilo odličen študijski izdelek o nekaterih od teh težav in lahko vodi tudi ljudi, ki jih te prizadenejo.

Kljub temu je nenehno vredno upoštevati, da nobena od naših izdelkov – niti biolog, odgovoren za oddelek – ne nadomešča odličnega kliničnega imenovanja: edina ustrezna možnost, da dobimo pravo zdravstveno diagnozo in podrobno obravnavamo vsak primer.Ne ustavi se zdaj …

Po pozornosti je še več; -RRB-.Didaktično so tukaj tista zdravstvena vprašanja, ki jih krvni sesalci ne povzročijo (prioni, virusi, mikroorganizmi, praživali, glive in črvi), niti nimajo čustvenega / genetskega ali psihološkega izvora, glede na to, da so že pravilno združeni na določena območja.Spoznajte naša besedila!

Diabetična vprašanja: zdravstvena težava, ki se širi med prebivalstvom po vsem svetu.Napisala: Mariana Araguaia.

Članki o vprašanjih dobrega počutja.Kap.Pojdi sem, pa tudi še bolj razumej možgansko kap.Akne.Odkrijte več o aknah, ki so tipična zdravje težava najstnikov in običajno s starostjo pogosto izginejo.

Alergijska reakcija.Alergijska reakcija, kaj je alergija, natančno kako poteka alergija, znaki, ki jih alergija razkrije, predstavniki, ki sprožijo alergijo, zdravljenje alergije.Sovraštvo beljakovin iz kravjega mleka (APLV).

Vprašajte o alergiji na beljakovine kravjega mleka (CMPA), ki je zelo pogosta alergija na hrano pri otrocih in zahteva veliko zanimanja za hrano.

Tonzilitis.Izvedite več o vzrokih, znakih in tudi zdravljenju tonzilitisa, okužbe, ki se zgodi v mandljih

Anemija srpastih celic.Spoznajte načine, lastnosti in znake za lajšanje srpastocelične anemije.Anemija s pomanjkanjem železa (kot posledica pomanjkanja železa).90% primerov anemije je povezanih s pomanjkanjem železa.Anevrizma.Ste že slišali za anevrizmo? Kliknite tukaj in o tem še bolj razumejte!Slepiča.Izvedite več o vnetju slepiča, vnetju slepiča, ki ga je mogoče hitro rešiti s kirurškim zdravljenjem.Bronhialna astma.Razumeti, kaj je astma, in natančno razumeti, kako določiti njihove primarne znake, pa tudi sprožiti povzročitelje.

Tonzilitis.Izvedite več o vzrokih, znakih in tudi zdravljenju tonzilitisa, okužbe, ki se zgodi v mandljih

Ateroskleroza.Izvedite več o aterosklerozi, glavni bolezni, ki se nanaša na škodljive načine življenja.

Noga hrošč.Izvedite več o tungiazi, bolezni, ki jo poznamo tudi kot škodljivci.Ali so črvi in ​​tudi geografski črvi popolnoma enaki?Razumeti razliko med žuželkami in žuželkami, dvema boleznima, ki lahko sprožijo srbenje in rane na koži.Bruksizem.

Razumejte veliko več o bruksizmu, težavi, ki lahko aktivira večje težave z ustnim ustjem.Ledvični račun.Te težave lahko sprožijo izjemno intenzivne, praktično nevzdržne bolečine.

Rak.Izvedite več o rakavih celicah, skupini bolezni, ki je povezana z neurejeno rastjo celic, ki lahko povzroči smrt.Črevesne rakave celice.Razširite svoje znanje o črevesnih celicah raka in poznajte tudi nekatere simptome, ki lahko kažejo na pojav tega tumorja v telesu.Celice raka ust.

Oglejte si nekaj pomembnih vidikov, povezanih s celicami raka ustne votline, kot so razlogi, simptomi in tudi zdravljenje.Razbiti celice raka.

Povečajte svoje znanje o celicah raka dojke z razumevanjem njegovih nevarnih vidikov, simptomov, terapij in načinov preprečevanja. Izvedite več o roza oktobru.

Celice raka moškega doprsja.Preberite več o moških celicah raka dojke, ki so resne težave, vendar izjemno redke.Kožni rak.Kaj izveš o kožnem raku? V tem besedilu bomo zagotovo govorili o različnih vrstah raka, znakih in simptomih, ki bi morali biti zanimivi, pa tudi o zdravljenju, ki ga je mogoče izvesti v primerih, ko diagnosticiramo to vrsto raka.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu